Jam studio logo

Abrikozen île flottante

Bereidingstijd: 45 min. bereidingstijd
Makkelijk
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 4 el Hero Abrikozenjam
  • 600 ml stevige yoghurt
  • 2 st eiwitten
  • 75 g suiker
  • 1 el kaneel
  • 1 pak kaneelbeschuit
  • 250 g bosbessen
  • 150 g vers fruit naar keuze (bosbessen of abrikozen)

Keukenapparatuur

  • mixer of garde

Bereidingswijze

De Abrikozen île flottante is een supermakkelijke versie van deze bijzondere klassieker. Het ‘drijvende eilandje’ bestaat uit zacht kaneelschuim, afgemaakt met vers fruit…

1. Klop de eiwitten, vetvrij, op en voeg tijdens het kloppen de suiker toe.

Abrikozen ile flottante - ingredients - hero jam studio

2. Klop tot het eiwit glanst en klop er op het laatste moment ¾ van de kaneel door.

3. Roer de jam los.

4. Verdeel de yoghurt over 4 kommen en meng hier de losgeroerde jam door.

Abrikozen ile flottante - prep - hero jam studio

5. Verdeel de bosbessen en stukjes abrikozen over de kommen.

6. Schep in elke kom een toef kaneeleiwit.

7. Bestuif met wat kaneel en serveer met een kaneelbiscuit.

Abrikozen ile flottante - prep - hero jam studio

Tip: De île flottante is helemaal aan te passen aan het seizoen en je eigen voorkeur! Maak het bijvoorbeeld eens met aardbeien of kersen.

Tip: Lekker als toetje, maar ook als ontbijt, tussendoortje, kleine lunch…

 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept