Jam studio logo

Aardbeienkwarktaartjes

Bereidingstijd: 45 min. bereidingstijd
6 uur wachttijd
Makkelijk
Door Eef Kookt Zo

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 g Hero Aardbeienjam
  • 300 g kwark
  • 125 ml slagroom
  • 125 g speculaas
  • 50 g roomboter (ongezouten)
  • 8 blaadje(s) gelatine
  • 2 el citroensap

Keukenapparatuur

  • 6 hoge bakringen (diameter 7 cm) of een muffinvorm met losse bodem
  • bakpapier
  • steelpan
  • staafmixer

Bereidingswijze

1. De bakringen zet je op een velletje bakpapier en de binnenkant voorzie je van een reep bakpapier (gebruik eventueel een beetje boter om dit vast te plakken). Voor de muffinvorm geldt hetzelfde alleen knip je dan voor de bodem rondjes uit het bakpapier.

2. Week de blaadjes gelatine in koud water.

Aardbeien kwarktaartjes

3. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en schep dit vervolgens door de speculaas. Verdeel dit over de bodem van de bakringen/muffinvorm en druk goed aan.

4. In een kom meng je de kwark samen met 75 gram aardbeienjam goed door elkaar.

Aardbeien kwarktaartjes stap 2

5. Sla de slagroom stijf in een andere kom.

6. Knijp de blaadjes gelatine uit, doe deze in een klein steelpannetje samen met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel water. Verwarm dit tot de gelatine gesmolten is, maar laat het niet koken.

7. Meng de gesmolten gelatine door de kwark en schep tot slot de slagroom erdoor. Verdeel dit mengsel over de bakringen/muffinvorm en laat dit vervolgens minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

8. Wanneer de kwark stijf is ga je aan de slag met het laagje aardbeienjam voor op de taartjes. Doe hiervoor 2 blaadjes gelatine in koud water.

9. Neem een steelpannetje en doe hier 225 gram aardbeienjam in samen met 1 eetlepel citroensap. Breng dit vervolgens zachtjes aan de kook.

10. Zodra het kookt en de jam dunner begint te worden zet je het vuur lager. Zet een staafmixer in de jam en pureer dit tot je een glad geheel hebt.

Aardbeien kwarktaartjes stap 3

11. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng ze door de aardbeienjam. Laat het mengsel nu iets afkoelen en schep het daarna over de kwarktaartjes. Laat ook dit opstijven in de koelkast (min. 2 uur).

Tip: Deze aardbeienkwarktaartjes kun je ook in glaasjes te serveren. Net zo lekker maar nog iets makkelijker om te maken. In glaasjes zien de kwarktaartjes er ook erg leuk (en lekker!) uit.

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Eef van Eef Kookt Zo.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept