Aardbeienjam rolletjes met pindakaas glazuur

Rate this recipe

0
No votes yet
door Cravingsinamsterdam
Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
2 uur wachttijd
Makkelijk

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 170 g Hero Original jam aardbei
  • 486 g zelfrijzend bloem
  • 7 g droge gist (1 zakje)
  • 240 ml Kokosmelk
  • 1 tl zout
  • 4 el Gesmolten boter
  • 150 g suiker
  • 2 st eieren
  • 1 tl Water
  • 200 g gezeefde suiker
  • 60 ml melk
  • 1 tl Vanille-Extract
  • 60 g smeuige pindakaas
  • Voor de kom en voor de oven
  • 2 zakje(s) olijfolie

Keukenapparatuur

  • meet cups
  • mixer
  • oven
  • ovenschaal
  • magnetron
  • eierklopper
  • rolpin
  • keukenborsteltje

Bereidingswijze

Printen

1. Begin met het deeg. Hiervoor verwarm je de kokosmelk eerst 30 seconden in de magnetron.

2. Giet het daarna in een bowl en voeg de droge gist toe. Laat dit 5 minuten staan. In de tussentijd kun je de boter laten smelten in de magnetron.

3. Na de 5 minuten kun je het bloem, de zout, suiker, boter en het ei toevoegen in de kom en het geheel mixen. Met een mixer kun je dat op lage snelheid doen, in 5 minuten. Je kunt het ook met de hand kneden, hier moet je ongeveer 10 minuten voor nemen.

4. Haal vervolgens het deeg uit de kom. Maak de kom schoon en smeer het in met wat olijf olie. Doe daarna de deegbal weer terug in de kom. Dek de kom af met wat folie en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.

5. Smeer je ovenschaal vast lichtjes in met wat olijfolie en strooi wat bloem over het aanrecht.

6. Als het deeg een uur de tijd heeft gehad om te rijzen, kun je het op het aanrecht in een rechthoek rollen. Mijn rechthoek werd 42 x 32 cm. Snijd de randen scherp af.

7. Smeer daarna ongeveer de helft van het potje Hero Original Jam aardbeien over het midden van het deeg. De randen hoeven niet gesmeerd te worden met jam. Rol daarna het deeg in de lengte op. Doe dit heel voorzichtig, want anders komt de jam er aan de zijkant uit. Snijd de rol in 8 gelijke stukken en leg deze in de ingevette ovenschaal.

 

8. Knip nu een groot stuk plasticfolie en smeer hier wat plantaardige olie over uit. Dek de rollen af met de vettige kant naar de rollen gericht. Hiermee voorkom je dat de plastic verpakking aan de rollen blijft plakken als ze rijzen. Laat vervolgen de broodjes 1 uur rijzen op een warme plek.

9. 10 minuten voordat het uur rijzen voorbij is, verwarm je de oven voor op 180C.

10. Je maakt dan direct het eiwas, door 1 ei met 1 eetlepel water te kloppen.

11. Als de rollen 1 uur zijn gestegen, kun je het plasticfolie verwijderen en de broodjes met eiwas insmeren.

12. Bak ze daarna nog 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.

13. Om het pindakaasglazuur te maken, doe je de pindakaas in een kom en plaats je hem voor 30 seconden in de magnetron. Daarna klop je het met melk, vanille-extract en poedersuiker voor ongeveer 5 minuten, tot het glad is Je kunt het pindakaasglazuur over de warme broodjes gieten als ze klaar zijn. Eet smakelijk!

Wil je meer recepten van Paola van CravingsinAmsterdam bekijken? Voor de Jam Studio bedacht zij de kippenvleugels met kersenjam. Andere recepten kun je op haar website vinden.

Volg ons op Instagram

Heb jij ook een jam recept?

 

Stuur ‘m in!