Header_aardbeien_Layer-Cake_3840x1400.jpg
Gebak

Aardbeien-tijm layercake

  • Bereidingstijd
    60 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Breng alle ingrediënten aan de kook in een steelpannetje en laat 10 minuten zachtjes koken.
    Ingredienten_aardbeien_Layer-Cake_2400x1200.jpg
  2. Zeef de siroop en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C.
  4. Doe de eieren, suiker en het vanille extract in een mengkom en klop 10-12 minuten.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel deze in delen door het eimengsel.
    Bereiding_aardbeien_Layer-Cake_2400x1200.jpg
  6. Voeg als laatste langzaam de gesmolten boter toe.
  7. Vet de springvorm in en vul met 1/3 van het beslag. Bak 20 tot 25 minuten in de oven tot de cake goudbruin en gaar is.
  8. Herhaal dit nog twee keer met de rest van het beslag, zodat je 3 gelijke cakes krijgt.
  9. Mix 150 gram aardbeienjam met de roomboter en roomkaas tot een gladde massa
  10. Doe de eiwitten en suiker in een kom en verwarm au-bain-marie al kloppend tot 70°C.
  11. Haal van het vuur en klop vervolgens nog 10 minuten op hoge snelheid.
  12. Zet de mixer op lage snelheid en meng langzaam het aardbeienmengsel erdoor.
  13. Besprenkel de drie lagen cake met de tijmsiroop.
  14. Besmeer een cake met 1/3 van de vulling, leg een tweede cake er bovenop en besmeer weer met 1/3 van de vulling.
  15. Leg de derde cake er bovenop en besmeer de bovenkant en zijkant met de rest van de vulling.
  16. Garneer met extra Hero aardbeienjam en eventueel verse aardbeien.