Gebak
Aardbeien-tijm layercake
Bereidingstijd
60 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Moeilijk
Bereidingswijze
- Breng alle ingrediënten aan de kook in een steelpannetje en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Zeef de siroop en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe de eieren, suiker en het vanille extract in een mengkom en klop 10-12 minuten.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel deze in delen door het eimengsel.
- Voeg als laatste langzaam de gesmolten boter toe.
- Vet de springvorm in en vul met 1/3 van het beslag. Bak 20 tot 25 minuten in de oven tot de cake goudbruin en gaar is.
- Herhaal dit nog twee keer met de rest van het beslag, zodat je 3 gelijke cakes krijgt.
- Mix 150 gram aardbeienjam met de roomboter en roomkaas tot een gladde massa
- Doe de eiwitten en suiker in een kom en verwarm au-bain-marie al kloppend tot 70°C.
- Haal van het vuur en klop vervolgens nog 10 minuten op hoge snelheid.
- Zet de mixer op lage snelheid en meng langzaam het aardbeienmengsel erdoor.
- Besprenkel de drie lagen cake met de tijmsiroop.
- Besmeer een cake met 1/3 van de vulling, leg een tweede cake er bovenop en besmeer weer met 1/3 van de vulling.
- Leg de derde cake er bovenop en besmeer de bovenkant en zijkant met de rest van de vulling.
- Garneer met extra Hero aardbeienjam en eventueel verse aardbeien.