Jam studio logo

Aardbeien-bananenbrood

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
55 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 g magere kwark
  • 4 st rijpe bananen
  • 4 st eieren
  • 2 zakje(s) bakpoeder
  • 3 el honing
  • 1 snufje zout
  • 12 el zonnebloemolie
  • 150 g Hero Minder Zoet Aardbeienjam
  • 1 st citroenrasp

Keukenapparatuur

  • rasp
  • cakeblik

Bereidingswijze

Lekker! Bananenbrood, maar dan met een twist! De magere kwark maakt het bananenbrood fris en de Minder Zoet aardbeienjam geeft het iets zoets. Genieten!

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

Hero aardbeien bananenbrood

2. Prak in een kom de bananen fijn met een vork.

3. Klop de eieren los in een kommetje en voeg samen met 50 gram Minder Zoet aardbeienjam, de bloem, citroenrasp, magere kwark, bakpoeder, honing en een snufje zout toe aan de bananen. 

Hero aardbeien bananenbrood

4. Vet een cakeblik in met de zonnebloemolie en doe ¾ van het beslag in de vorm.

5. Zet in de oven en bak 10 minuten.

6. Haal de vorm voorzichtig weer uit de oven.

7. Roer 100 gram Minder Zoet aardbeienjam los en schep voorzichtig op het bananenbrood.

8. Giet vervolgens het resterende beslag in de vorm.

9. Bak het bananenbrood nog 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Hero aardbeien bananenbrood

Tip: Serveer het bananenbrood met wat extra jam!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept