Header_aardbeientaart
Gebak

Aardbeien-amandeltaart

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    Ingredienten_aardbeientaart
  2. Mix in een kom of met een keukenrobot de boter met de suiker en het zout in 5 minuten romig.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de fijngemalen amandelen en de melk toe. Mix kort tot alles vermengd is.
  5. Schep het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak het 1 uur en 45 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er weer schoon uit komt is de cake gaar.
  6. Laat de cake in de vorm afkoelen.
  7. Verwijder de vorm en het bakpapier.
  8. Snijd 200g aardbeien in plakjes. Maal in de vijzel de pistachenoten.
  9. Klop de slagroom lobbig. Mix de slagroom met de poedersuiker. Meng hier de slagroom door.
  10. Snijd de cake overlangs in vieren. Doe de amandellikeuren in een kommetje en bestrijk de cakelagen ermee.
  11. Bestrijk een laag met jam en verdeel hierover een vierde van het mascarponemengsel (eventueel met behulp van een spuitzak), wat pistachenoten en plakjes aardbeien. Herhaal dit nog 2 keer. Dek af met de bovenste laag cake en verdeel hierover het overige mascarponemengsel met de spuitzak.
  12. Halveer de laatste aardbeien en decoreer de taart ermee. Bestrooi de taart met de resterende pistachenoten.

Tip!

  1. Eten de kinderen ook mee? Je kunt de amandellikeur vervangen door amandelsiroop. Dan kan iedereen lekker mee snoepen!