Header_Pompoenmuffin met rucola en cheddar
Diner

Pompoenmuffin met rucola en cheddar

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Ingredienten_Pompoenmuffin met rucola en cheddar
  2. Schil de pompoen, haal de pitten uit de binnenkant en snijd het vruchtvlees in acht mooie schijven.
  3. Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier en sprenkel er wat olijfolie overheen.
  4. Bak de pompoen ongeveer 20 minuten tot het vlees zacht is.
  5. Bestrooi ze met 1 theelepel zout en een snufje peper.
  6. Verhit een pan op middelhoog vuur en smelt de boter in de pan.
  7. Breek de eieren voorzichtig en bak ze ongeveer 2 minuten. Stel nu de sandwiches samen!
    Bereiding_Pompoenmuffin met rucola en cheddar
  8. Van beneden naar boven is de inhoud: onderste gedeelte muffin, rucola, plakje kaas, gebakken ei, pompoen en tot slot het bovenste gedeelte van de muffin.
  9. Bak de samengestelde sandwiches nog zo’n twee minuten in de pan, zodat de ingrediënten warm worden en de kaas lekker smelt.