Header_luchtige_beignets_3840x1400.jpg
Gebak

Luchtige beignets met poedersuiker

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    18 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Meng het water, de suiker en de gist in een grote kom en laat het 10 minuten staan.
  2. Klop 
in een andere middelgrote kom de eieren, het zout en de koffiemelk.
    Bereiding_luchtige_beignets_2400x1200.jpg
  3. Voeg het eimengsel en het gistmengsel samen, mix het geheel.
  4. Voeg het bloem toe, meng tot een mooi geheel en voeg de boter en vanille-extract toe.
  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een gladde 
massa.
  6. Vet een grote kom met olie in en plaats hier het deeg in. Dek het af en 
plaats het een nacht in de koelkast.
  7. Wanneer het deeg de volgende dag gerezen is, rol het dan tot een dikte van ongeveer 0,65 cm en snijd hier met een scherp mes vierkantjes van 5 x 5 cm van.
  8. Verhit een frituurpan op 175 °C en bak de beignets met ongeveer 4 tegelijk goudbruin in ongeveer 4 minuten (keer ze halverwege).
  9. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker. 


Tip!

  1. Heb je beignets over? Je kunt ze gerust in de vriezer bewaren.