Gebak
Luchtige beignets met poedersuiker
Bereidingstijd
45 minutenPorties
18 PersonenMoeilijkheidsgraad
Moeilijk
Bereidingswijze
- Meng het water, de suiker en de gist in een grote kom en laat het 10 minuten staan.
- Klop
in een andere middelgrote kom de eieren, het zout en de koffiemelk.
- Voeg het eimengsel en het gistmengsel samen, mix het geheel.
- Voeg het bloem toe, meng tot een mooi geheel en voeg de boter en vanille-extract toe.
- Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een gladde massa.
- Vet een grote kom met olie in en plaats hier het deeg in. Dek het af en plaats het een nacht in de koelkast.
- Wanneer het deeg de volgende dag gerezen is, rol het dan tot een dikte van ongeveer 0,65 cm en snijd hier met een scherp mes vierkantjes van 5 x 5 cm van.
- Verhit een frituurpan op 175 °C en bak de beignets met ongeveer 4 tegelijk goudbruin in ongeveer 4 minuten (keer ze halverwege).
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.
Tip!
- Heb je beignets over? Je kunt ze gerust in de vriezer bewaren.