Chocolade taart met ganache en kersen
Gebak

Chocoladetaart met ganache en kersen

 • Bereidingstijd
  270 minuten
 • Porties
  10 Personen
 • Moeilijkheidsgraad
  Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

 1. Zorg allereerst dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onder warmte).
  Ingredienten chocoladetaart
 2. Draai de boter los en romig. Dit kan met een handmixer maar ook met een standmixer met garde. Voeg dan de suiker en het zout toe en meng dit.
 3. Voeg dan een ei toe en mix tot deze is opgenomen. Herhaal dat ook met de twee andere eieren.
 4. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het cacaopoeder en voeg dit toe. Terwijl je dit door het ei/boter/suiker mengsel roert giet je ook langzaam de melk erbij. Als alles goed is gemengd tot een glad beslag stop je met de machine.
 5. Roer de azijn door de baking soda, het gaat bruisen en neemt toe in volume. Doe dit goedje bij het beslag en spatel het er handmatig door. Giet de helft van het beslag in de vorm, verdeel hierover dan 1,5 eetlepels Kersenjam. Giet de rest van het beslag erop en schep daar nog eens 1,5 el Hero Kersenjam op. Ik heb het gebakken in twee vormen om de baktijd te verkorten. Als je hier ook voor kiest bak dan ongeveer 28 minuten.
  Voorbereiding 2 chocoladetaart ganache
 6. Bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Check altijd even met een prikker of de cake echt gaar is voor je hem de oven uithaalt. Leg de cake op zijn kop af te koelen.
 7. Zet de oven dan op 200 graden hete lucht. Doe de amandel stiftjes in een ovenschaaltje of op een bakplaat en rooster deze 3 x 4 minuten (steeds even omschudden tussendoor).
 8. Giet een scheut van de slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan de poedersuiker toe en roer goed zodat het compleet oplost. Voeg dan de rest van de slagroom toe en breng het bijna aan de kook. Zet dan het vuur uit en voeg de chocolade en roomboter toe. Laat dit staan voor minstens 5 minuten. Roer dit dan tot een gladde, dikke en glimmende massa. Giet dit in een kom en zet in de koelkast. Roer het met enige regelmaat door tot het geheel een fijne dikte heeft om te smeren en op te spuiten.
  voorbereiding 3 ganache voor chocoladetaart
 9. Als de cake volledig is afgekoeld en de ganache stevig is kun je de taart gaan afmaken. Snijd de cake horizontaal 1 keer doormidden. Smeer daar een lekkere laag van de ganache op. Schep vervolgens 3 el Kersenjam hierop en verdeel dit tot 1,5 cm van de rand op de taart.
 10. Druk de andere cake er goed op. Smeer de rest van de taart in met een zo'n strak mogelijk laagje ganache. Voorzie de onderste rand met een laagje geroosterde amandel stiftjes.
  bereiding chocolade taart ganache
 11. De overige ganache doe je in een spuitzak met een kartel spuitmondje. Maak hiermee 12 mooie rozetten op de taart. Leg op elke rozet een kers. Als je de taart serveert met Kerst zou ik er nog een drietal sterretjes in aansteken wanneer je de taart op tafel zet.
 12. De taart kun je makkelijk een paar dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Wel het lekkerst om te eten op kamertemperatuur.
  Stuk chocolade taart met ganache en kersen